Vajinal Estetikte Dış Dudaklar

 Bugün size dış dudaklarla ilgili  estetik operasyonlarından bahsetmek istiyorum. Kadınlarda dış genital alanda yer alan üzeri tüylerle kaplı ‘Labia majora’ adı verilen ‘büyük dudaklar’ veya ‘dış genital dudaklar’ her iki tarafta önden arkaya doğru uzanan, iç dudaklardan daha kalın, hafifçe dolgun görünümlü deri kıvrımlarıdır. Önden arkaya doğru uzunluğu 7-9 cm, genişliği ise 2-4 cm arasında değişebilir. Cinsel organı oluşturan temel yapı konumunda olan dış dudakların şekil, büyüklük, renk, dolgunluk gibi estetik özellikleri, kadının dünya üzerinde yaşadığı coğrafyaya, ırkına, yaşına, genetik yapısına göre oldukça çeşitlilik gösterir. 

Dış dudaklar bazı kadınlarda fazla gelişerek normalden daha dolgun olurlar, bazı kadınlarda tam tersi, normalden daha zayıf olabilirler. Nadiren de her iki dış dudak asimetrik olarak gelişerek birbirleri arasında şekil, büyüklük ve dolgunluk farkı olabilir. Doğuştan gelen problemler arasında en sık rastlananı dış dudakların normalden daha dolgun olmasıdır. Dış dudakların dolgunluğuna pubis dediğimiz kasık bölgesinin dolgunluğu da eşlik edebilir. Bu durum tayt, bikini gibi kıyafetler giyildiğinde göz önüne çıkan problemdir, cinsel organın estetik görünümünü bozmasının yanı sıra, kişiyi rahatsız eden kıyafet özgürlüğünden mahrum bırakan can sıkıcı durum oluşturur.

DIŞ DUDAK KÜÇÜLTME OPERASYONU

İzmir dış dudak küçültme operasyonu dış dudakların dolgunluk derecesine göre ya liposuction işlemi uygulanarak içeriden biraz yağ çekilir, ya da fazla dolgunluk varsa küçültmek için bir kısmı kesilerek çıkarılır. Yapılacak her iki şekildeki girişim ister lokal ister genel anestezi altında yapılabilir. Anestezi tipini siz seçebilirsiniz. İzmir dış dudak küçültme dışında aynı anda başka bir ameliyat daha olacaksanız o zaman genel anestezi uygulanabilir. Dış dudak ameliyatı hamile kalmaya engel değildir, bu ameliyatı geçiren her kadın sonrasında normal olarak cinsel ilişkiye girebilir, hamile kalabilir, normal doğum yapabilir. Cinsel ilişkiden alınan zevk üzerine psikolojik yönden pozitif etki oluşturur.

DIŞ DUDAK DOLGUNLAŞTIRMA 

Dış dudak yapısı zamanla küçülebilir, deri dokusu incelebilir, sarkabilir. Böylelikle zamanından önce yaşlanma belirtileri gösterebilir. Büyük dudaklardaki bu küçülmenin nedeni bu bölgedeki yağ dokusunun azalmasıdır. Buna bağlı olarak bu bölgede cilt katlantıları, sarkmalar, renginde solmalar, kırışıklıklar ile birlikte yaşlanma belirtileri ortaya çıkmaktadır.Bu nedenle dış dudaklara dolgu enjeksiyonlar ve de co2 lazer ile dış dudaklarda yenileme işlemleri  özellikle de son yıllarda çok fazla tercih edilir hale gelmiştir. 

 Dolgu işlemi olarak:

♦️Hyaluronik asid dolgusu (nadiren) 

♦️Yağ enjeksiyonları ile dolgu (daha sık) yapılır.

Büyük dudaklara yağ dolgusu işlemi genel olarak sedasyon anestezisi ile yani ‘hafif bir uyku hali oluşturularak’ ve o bölgenin lokal anestezi ile uyuşturulması ile yapılmaktadır. Öncelikle liposuction yöntemi ile vücudun yağ açısından zengin bir bölgesinden yaklaşık 50-80 ml arasında yağ alınmaktadır. En çok tercih edilen bölgeler karın (göbek altı), yan boşluklardır.

Alınan yağ bazı işlemlerden geçirildikten sonra büyük dudaklara iki taraflı, eşit ve simetrik şekilde özel kanüller yardımıyla enjekte edilmektedir. Bu şekilde büyük dudaklar daha dolgun, canlı, parlak, pembemsi ve estetik açıdan genç bir görünüm kazanır.

Lazerle Genital Bölge Estetiği İzmir 

Dış dudakların hacminin yeniden kazandırılmasında,  cilt sıkılaştırma ve rejuvenasyonda altın standart olan, fraksiyonel CO2 jinekolojik lazer teknolojisi nin gücünü de kullanmaktayız. Lazer Dış dudaklarda  kolajen üretimi için, derinlemesine termal etki sağlarken, agresif ablasyona neden olmaz. CO2 lazer enerjisi, vulvar dokuya DOE (Diffractive Optical Element) teknolojisi yoluyla iletilirken, lazer ışınını 9x9’luk şekilde 81 mikroskobik piksele ayırır.

Submukozaya, mikroskobik termal alan kolonları halinde penetre olan enerji, minimum ablasyon yaratırken, çevre dokuyu sağlam bırakır. Bu sayede, dış dudaklar yenilenirken, çok daha hızlı iyileşir. Var olan fiberler kasılırken, yeni kolajen sentezi başlamış, hedef doku yenilenmiş olur.


blog