Genital estetikte yeni tedavi yöntemleri!

Kadın sağlığını etkileyen tüm bu problemlerin, seksüel ve kişisel güvenin kaybı gibi sosyal sonuçları olduğu gibi; çalışma, seyahat etme, sosyal etkinliklere katılma gibi rutin aktivitelerde de kadınların kendini gergin ve güvensiz hissetmesine neden olabilmektedir.

Genital Estetikte Yeni Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

'Vajinal rejuvenasyon' (izmir vajina yenileme) diğer ismidir. Tedavide yararlandığımız Fraksiyonel CO2 lazerler cildin hem üst ve hem alt tabakalarında etkili olmaktadır. Fraksiyonel lazer sistemlerinde lazer ışığı cilde mikroskopik kolonlar halinde gönderilir. Bu bölgelerdeki esas hedef sudur, yani kollajen, kan damarları, keratinositler gibi su içeren yapılar kontrollü bir şekilde hasara uğrarlar. Termal hasar oluşan bölgenin hemen yanındaki sağlam bölgelerdeki canlı hücreler, hasarlı alana göç ederek buradaki onarım mekanizmasını uyarırlar. Böylece bu minik kolonların gönderildiği alanlarda doku yenilenir. Güçlü termal ısıtma ve mikro ablasyon, vajinal duvarın farklı katmanlarına uygulanarak, yeni kolajen sentezini, elastin fiberlerin sıkılaşmasını, yeni kan damarlarının oluşumunu ve vajinal kayganlığın arttırılmasını sağlar. Vajinal kuruluk çeken hastalar içinde çok güzel çözüm üretmektedir. Tedavi ilekadın genital bölgesi, daha genç halini geri kazanır; kalınlaşmış epitel, yeni kolajen yapılar ile vajinal kanal belirgin şekilde daralmış olur.

Vajinal lazer tedavisi ile aynı zamanda vajinal pH ve florayıda düzenleyerek; lazerle vajinal kuruluk tedavisi, tekrarlayan vajinal enfeksiyonların tedavisi sağlanmış olur. Vulvo-vajinal dokunun gençleştirilmesiniböylece vajinal kayganlığın arttırılmasını sağlar. Lokal immün sistem cevabını arttırarak, kronik vajinal enfeksiyonların tedavisi sağlar.

Lazer tedavisinin önde gelen faydalarından biri çok kısa bir sürede tamamlanması ve günlük rutininizi etkilememesidir. İşlemin kısa sürmesi, cerrahi bir kesi veya dikiş işleminin olmaması, hastalar için son derece kolay tolere edilebilir olması, anestezi gerektirmemesi, hafif- orta düzey stres üriner inkontinens ve mikst tipteki idrar kaçırmalarında oldukça başarılı olması ve aynı seansta boylu boyunca vajinal sıkılığın da sağlanabilmesi gibi avantajlı yönleri var. Aynı gün içinde hastanın kendi günlük hayatına devam edebilmesi de işlemin en önemli avantajları arasındadır.Teadvitransvajinal ultrason probuna benzer özel tasarımlı başlığınazikçe vajinaya uygulayarak gerçekleştirilir. Tüm vajinal duvarlar yaklaşık 20 dakika süren bir prosedür ile taranır.

'Lunch time' (öğle yemeği arası) olarak tabir edilen işlem son derece ağrısız, acısızdır. Ağrı eşiği çok düşük hastalarda vajina içerisine hafif lokal anestezik kremler sürülerek prosedür kolaylaştırılabilir.

Rahim ağzı/ vajina dokusunda kanser veya kanser öncüsü hücre varlığında vajinal lazer tedavisi yapılmamalıdır. Bu nedenle lazerle tedavi yaptıracak hastaların son 1 yıl içinde PAP smear testi sonuçlarının normal olması önemlidir. Aktif HSV (Genital uçuk) sorunu olanlarda da yapılmamalıdır.

Gebelik döneminde de yapılması uygun değildir. Yapılması için doğumdan sonra en az 3 ay süre geçmesi önerilir.


blog