Genital Estetik İle Artan Mutluluk

Genital Estetik Nedir?

Vücudumuzun diğer bölgeleri gibi vajina da yaşlanıyor, dokular gevşiyor ve yer yer sarkmalar oluyor. Bir çok kadın cinsel organının yapısından hoşnut olmayıp daha sağlıklı ve rahat bir cinsellik için hekimlere başvurup destek almaktadırlar.

Normal doğum yapan kadınların en sık karşılaştıkları sorunlardan biri epizyotomi kesisine veya kontrolsüz doğuma bağlı vajina girişi ve vajina yapısında oluşan kalıcı bozukluklar ,haznede  genişlemelerdir. Bu tür genişlemeler  hem cinsel hem de estetik görünüm şikayetlerine yol açmasına rağmen bunların üzerinde çok az konuşulmaktadır. Bu çoğunlukla utanç duygusundan, bazen de çare olmadığı düşüncesinden kaynaklanmaktadır. Artık günümüzde giderek artan bir şekilde kadınlarımız hekimlere başvurmakta ve bu şikayetlerine çare aramaktadırlar.

 Vajinadaki en sık gözlenen estetik problemler iki çeşittir. İlk grup normal  doğum sırasında yapılmış epizyotomi kesisinin iyi dikilmemiş veya iyileşmemiş olmasına bağlı  vajina girişindeki genişlik ve estetik bozukluktur.Bu gibi durumlarda eski kesi bölgesi çökmüş,büzüşmüş , deri kıvrımları bozulmuş, renk değiştirmiş  ve kesi yapılan bölgede sikatris adı verilen yapı değişiklikleri oluşmuştur. Eski epizyotomi yerine ait olan bu bozulmuş dokunun düzeltilmesi ve eski haline getirilmesi basit bir operasyon olup genellikle bölgesel, lokal anestezi ile yapılmaktadır. Adetten hemen sonra planlanan bu operasyondan sonra 1 aylık cinsel beraberlik kısıtlaması yapılmaktadır. Çok hızlı bir şekilde eski haline dönen kadın cinsel birlikteliğinde  daha rahat olmakta ve kendini psikolojik açıdan daha rahat hissetmekte ,kendine olan güveni artmaktadır.

Biz, kadın doğum uzmanlarına başvuran en büyük hasta gurubu ise vaginanın doğumlara bağlı travmatize olup genişlediği,yapısının bozulduğu ve buna bağlı cinsel problemlerin yanısıra idrar kaçırma şikayetlerinin de yaşandığı hastalardır. Çoğunluğu , eşlerinin veya her ikisinin de cinsel yaşamlarının doğum sonrası  bozulduğunu ifade ederler. Vagina ile penis arasındaki uyumsuzluk, her iki partnerde orgazm konusunda sorun yaratmaktadır. Vagina genişlik açısından kişisel farklılık göstermekle beraber genellikle doğum yapmamış bir kadında iki parmağın girimine müsaittir. Fakat doğum sonrası yapısı bozulmuş vajinalarda bu açıklığın belirgin artması yanı sıra vajinanın aksı ve yapısı,ön-arka duvar desteği de bozulmaktadır. Fakat şu da bir gerçektir ki, bir çok aynı şikayetten muzdarip olan kadınlar utandıklarından veya nereye başvuracaklarını bilmediklerinden dolayı bu şikayetleri ile yaşamaya devam etmektedirler. Vagina genişliğinin tedavi edilmemesi sonucunda kadın zamanla özgüvenini yitirmekte  ve cinsel yaşamdan uzaklaşmaktadır. Oysa günümüzde vajina daraltmaya yönelik operasyonlar sayesinde kadının cinsel ilişkiden yeniden haz alması sağlanmaktadır. Vajina daraltma operasyonları (izmir vajinoplasti ameliyatı) genellikle genel anestezi ile adet sonrası dönemde yapılmaktadır. Ameliyat olan kadının, operasyon sonrası hastanede  4-5 saat kalması yeterli olmaktadır. Vaginanın arka duvarından boylamasına bir parça çıkarılarak kesik kenarlar birbirine dikilir. Vajina daraltma ameliyatı sonrası dikişlerin alınmasına gerek yoktur. Yaklaşık 1 ay sonra normal  cinsel hayatına dönmekte ve daha sağlıklı bir cinsel yaşamı olmaktadır.


blog