Gebeler İçin Coronavirüs Enfeksiyonundan Korunmanın Yolları!

Corona virüs enfeksiyonundan korunmanın en temel yolu evde kalmak❗️


Gebelerim de mümkün oldukça, imkanlar izin veriyorsa işlerini evden yürütmeli, doktor kontrolleri dışında zorunluluk olmadıkça evden çıkmamalılar. Bağışıklığımızı azaltan en önemli faktörler stres ve aşırı kaygıdır. Evet güncel durum ve ortam buna engel ancak bilimsel veriler bize gebe ve yenidoğanın yüksek riskli grupta olmadığını gösteriyor. Bu nedenle lütfen gerekli tedbirleri aldıktan sonra (evde kalma ve kişisel hijyen gibi ) rahat olun, sakin kalın.

Evde Yapılabilecek Aktiviteler!

Evde de gebeler için yapıbalecek bir çok aktivite var. Meditasyon yapabilir ,sevdiğiniz müzikleri dinleyebilir yada gebeliğinizde bir risk faktörü yoksa hamileler için özel yoga yada esneme egzersizlerini yapabilirsiniz.


Beslenmenize Dikkat Edin!

Evde kalmak karbonhidrat tüketimini artırıyor maalesef, bu nedenle daha yeşil beslenmeye mevsimine uygun sebze ve meyveler seçmeye dikkat edelim. Bol sıvı tüketin. Bitki çaylarından da ıhlamur yada melisa gibi rahatlatıcı etkileri için yararlanabilirsiniz. Sizi endişeli yada gergin yapıyorsa çok fazla haber dinlemeyin.
 

Bağışıklık Sistemi İçin Uyku Düzeni Önemli!

Güzel bir uyku bağışıklık sistemini destekleyen en önemli faktörlerden bu nedenle uykumuza dikkat edelim.

Kontroller ve Doğum Yöntemi!

Gebelik takipleriniz için de eğer aktif covid 19 hastası değilseniz erteleme yada değişiklik önerilmiyor. Sıklığını muayene olduğunuz doktorunuzla görüşüp durumunuza göre kararlaştırabilirsiniz. Doğum şekline de tıbbi gerekliliklere göre karar verilmeli.tıbbi bir dayanak olmadıkça doğumların erken başlatılması gerekmiyor. Her hastanede gebeler ve doğumlar için özel önlemler alınmakta, ama sizlerde bu önlemlere uymalısınız örneğin doğum için gebenin yanında eşi dışında en fazla bir refakatçi olmalı, refakatçi değişimi yapılmamalı, bebek ziyaretleri de hem anne hem de yenidoğanın sağlığı için ertelenmeli. Sadece hastane için değil evde de bebek ziyareti olmamalı. Unutmayalım ki moral en büyük bağışıklık destekçisi ve anne sütü içinde çokça gerekli.


blog